Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Вірменії звільнили чиновника Мін'юста через скандал з "Panamapapers"

Субота, 23 квітня 2016, 22:36

Президент Вірменії Серж Саргсян підписав указ про звільнення з посади начальника служби примусового виконання судових актів (СПВСА) Мін'юсту Вірменії Мігран Погосяна.

Як повідомляє Інтерфакс з посиланням на прес-службу глави держави, 18 квітня стало відомо, що Погосян подав заяву про відставку у зв'язку з повідомленнями про його причетність до скандалу з так званими "панамськими документами".

"У вірменських та іноземних ЗМІ моє ім'я стало вказуватися у публікаціях про панамських офшорах. Шкодую, що моє ім'я вказується поруч з родиною президента Азербайджана Ільхама Алієва, яка насправді привласнила мільярди доларів. Вважаю неприйнятним, щоб моє ім'я стало причиною проведення будь-яких паралелей між моєю країною і авторитарним Азербайджаном, у зв'язку з чим сьогодні я подав заяву про відставку", - йдеться у заяві Погосяна. 

В опублікованих Міжнародним консорціумом журналістів-розслідувачів документах є також компанії, що належать начальнику СПВСА Вірменії. За даними вірменського сайту Hetq.am, що займається журналістськими розслідуваннями, Погосян є акціонером трьох зареєстрованих у Панамі компаній - Sigtem Real Estates Incorporated, Hopkinten Trading Incorporated і BANGIO INVEST S.A.

Ім'я начальника СПВСА Мін'юсту Вірменії у республіці пов'язують з монопольними правами на імпорт екзотичних фруктів, імпортом автомобілів, платними автомобільними парковками у Єревані і супермаркетами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування