Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЗМІ: Бойовики активно вербують дітей

Неділя, 24 квітня 2016, 12:40
ЗМІ: Бойовики активно вербують дітей

Бойовики на Донбасі залучають неповнолітніх громадян України до терористичної діяльності.

Про це йдеться у статті DT.UA.

За останньою інформацією, злочинно-маніпуляційна робота з дітьми та молоддю на тимчасово неконтрольованих Україною територіях починає набувати масового, цілеспрямований, систематичний характер. 

Зокрема, сепаратисти продемонстрували відкритий "Бригадою Восток" т. зв. "військово-спортивний літній табір для дітей та підлітків" в окупованому Донецьку.

"У таборі дітям віком від 10 до 17 років, хлопчики, і дівчатка — "курсанти" — вдягнуті у військову форму з шевронами СРСР та РФ, у декого — нарукавні нашивки "Военно-патриотический центр "Защитник отечества"; вони живуть у військових наметах, з ними проводять заняття з військової справи (теорія, тактика, поводження зі зброєю, стрільба тощо)", - пише видання.

В Алчевську вербуванням дітей відзначилося НЗФ "Бригада Призрак", яке прийняло до своїх лав 10-річну школярку Богдану Нещерет та видало їй "посвідчення ополченця". 

Також відомо, що існує дитячий диверсійний батальйон ім. Св. Георгія Переможця, сформований на базі школи-ліцею в Ровеньках під проводом місцевого "священика" О. Авдюгіна.

"Історія Росії", "Основи православ'я" та військові дисципліни (тактика ведення бою, основи розвідки, снайперська майстерність, стрілецької та саперна підготовка) — ось чому вчаться діти", - пише видання.

"Після створення в РФ дитячо-юнацької організації "Российское движение школьников" (аналог піонерської організації СРСР) на окупованих територіях України процеси вербування молоді значно активізувалися. Для дітей 1–11 класів проводяться "уроки государственности", на яких дітям розповідають про "історичне зародження та становлення" т. зв. "ДНР" і "ЛНР", їх "державний устрій", "символіку", "нагороди", а також героїзовані біографії бойовиків і керівників (причому запрошуючи до слова самих терористів), а серед предметів з'явилися вигадані "Язык народов Донбасса", "Литература народов Донбасса", "История Отечества", "Уроки гражданственности Донбасса". Саме викладання здійснюється за завезеними російськими підручниками", - зазначається у матеріалі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...