Порошенко: РФ погоджується на збройну поліцейську місію ОБСЄ на Донбасі

Понеділок, 25 квітня 2016, 00:25
Порошенко: РФ погоджується на збройну поліцейську місію ОБСЄ на Донбасі

Президент України Петро Порошенко заявив, що російська сторона погоджується на розміщення на Донбасі поліцейської збройної місії ОБСЄ.

Про це Порошенко повідомив в інтерв'ю українським телеканалам в неділю ввечері, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я дуже радий, що ця тверда позиція української сторони зараз підтримана нашими партнерами в "нормандському форматі", партнерами в США і нарешті ми бачимо, що Росія погоджується на цей формат. Думаю, що у нас це повинно вийти", - сказав він.

Президент підкреслив, що, не дивлячись на зусилля СММ ОБСЄ, обстріли, особливо в Авдіївці, Мар'їнці та в окремих ділянках Луганської області тривають.

Порошенко також заявив, що абсолютна більшість порушень - це відповідальність окупаційних військ.

 "Наші війська ведуть лише вогонь у відповідь. Але зафіксувати це монітори СММ ОБСЄ не можуть, оскільки вони не озброєні, вони можуть лише зафіксувати факт обстрілу, але не завжди можуть зафіксувати, з якого боку він був здійснений", - сказав він.

Саме тому, на його переконання, повинна бути введена спеціальна нова поліцейська озброєна місія, яка зможе забезпечити безпеку і захистити себе.

Порошенко зазначив, що завданнями цієї місії стане забезпечувати безпеку, підготовку і проведення виборів, а також передачу влади новообраним представникам Донбасу.

"Я думаю, що політичне врегулювання може початися тільки тоді, коли будуть забезпечені критерії безпеки. В іншому випадку - ми ні в якому разі не можемо дати легітимізувати російську окупацію через механізм псевдовиборів за прикладом кримського псевдореферендума або псевдовибори 2 листопада 2014 року. Ми цього не допустимо", - заявив він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...