Прокуратура вивчає, як були втрачені документи про виділені квартири

Понеділок, 25 квітня 2016, 12:24

Прокуратура розпочала кримінальне провадження за втрату документів шодо виділення квартир своїм співробітникам.

Про це "Українській правді" повідомили у Генпрокуратурі у відповіді інформаційний запит.

"Під час службової перевірки у Генпрокуратурі встановлено, що документи зі згаданих питань  (щодо можливих порушень під час розподілу житла працівникам ГПУ) наявні не в повному обсязі та в діях окремих службових осіб, які допустили вказані порушення, вбачаються ознаки злочину. У зв'язку з цим ГПУ 12 лютого розпочато кримінальне провадження за ознаками злочинів (шахрайство та службова недбалість)", - сказано у відповіді.

ГПУ уточнили, що в раках провадження перевіряються і розслідуються факти по втраті документів службовими особами. Такі дії підпадають під дію 367 статті КК.

Крім того, у ГПУ повторили свою тезу, що надати достовірну інформацію щодо кількості наданих співробітникам прокуратури квартир та їх подальшого статусу "немає можливості" через втрату документів.

Також у ГПУ повідомили, що за результатами службової перевірки проведеної прокуратурою Києва, встановлено, що в діях окремих службових осіб, які допустили порушення при наданні житла, вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст 367 (службова недбалість), а в діях працівників, які отримали житло таким чином – стаття про шахрайство. Тому було зареєстроване відповідне кримінальне провадження.

Крім того, у ГПУ повідомили, що виділення службової житлової площі, параметри службових квартир та визначення осіб, що мають право на отримання зазначеного житла, ГПУ здійснює відповідно до Житлового кодексу УРСЧР та положення про порядок надання службових жилих приміщень і користування ними в УРСР, від 4 лютого 1988 року.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...