Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нідерланди хочуть якнайшвидше внести до Ради ЄС пропозицію про безвізовий режим з Україною

Вівторок, 26 квітня 2016, 05:21
Нідерланди хочуть якнайшвидше внести до Ради ЄС пропозицію про безвізовий режим з Україною

Постійний представник головуючих в ЄС Нідерландів посол Пітер де Гойер запевнив, що президентство планує внести на розгляд Ради ЄС пропозицію Єврокомісії надати Україні безвізовий режим якнайскоріше - протягом наступних декількох місяців.

Про це сказав у понеділок в Брюсселі в Європарламенті під час засідання Комітету Асоціації Україна-ЄС, повідомляє УНІАН.

Де Гойер повідомив, що після того, як Єврокомісія прийняла законодавчу ініціативу, зараз вона обговорюється державами-членами.

"Я розраховую, що ми проведемо ще пару раундів обговорення. Як президенство ми ставимо собі за мету спростити цей процес і чекаємо відкритої та конструктивної дискусії в робочій групі і в Комітеті постійних представників для того, щоб внести це питання на розгляд Ради як можна швидше, протягом наступних кількох місяців", - підкреслив дипломат.

Нагадавши, що для прийняття рішення необхідна кваліфікована більшість, постійний представник Нідерландів в ЄС запевнив, що буде зроблено все, щоб за це рішення проголосували якомога більше країн.

Як повідомлялось, 20 квітня Єврокомісія оголосила про подання законодавчої пропозиції щодо візової лібералізації для України.

Як відомо, за процедурами Євросоюзу, після цього пропозиція Єврокомісії має пройти тривалу процедуру узгодження – і між країнами-членами Євросоюзу, і на рівні Європарламенту.

Процедура підготовки та розгляду документа в Європарламенті забирає не менше місяця (зокрема, має бути призначений доповідач та відбуваються дебати та комітетські слухання). Після схвалення в ЄП він має бути затверджений Радою ЄС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування