Суд над Поповим у справі про розгін Майдану відклали на місяць

Вівторок, 26 квітня 2016, 12:07

Шевченківський районний суд міста Києва ухвалив рішення перенести судове засідання у справі колишнього голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова на 23 червня 2016 року.

Про це у коментарі "Укрінформу" повідомила суддя Шевченківського районного суду в місті Києві Оксана Хардіна.

"Судове засідання перенесено на 23 червня 2016 року у зв'язку з хворобою головуючого судді Мартинова. Справа не може слухатись без одного з членів колегії суддів", – заявила вона.

Хардіна зазначила, що засідання відтерміновано саме на таку дату через велику навантаженість розгляду справ у суддів Шевченківського районного суду міста Києва.

Як відомо, 13 лютого 2015 року Генеральна прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо Попова.

За версією слідства, у ніч проти 30 листопада 2013 року Попов, будучи головою КМДА, діючи за попередньою змовою з колишнім заступником секретаря РНБО Володимиром Сівковичем, начальником головного управління Міністерства внутрішніх справ в місті Києві Валерієм Коряком та іншими високопосадовцями, дав вказівку про завезення на Майдан Незалежності в місті Києві комунальної техніки для встановлення новорічної ялинки.

Коряк, у свою чергу, використовуючи цю обставину, віддав наказ про розгін мирного мітингу працівниками полку міліції особливого призначення "Беркут", які жорстоко побили мітингувальників.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...