Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мінометниця бойовиків хотіла в'їхати в Україну з паспортом "ЛНР"

Вівторок, 26 квітня 2016, 14:16

Під час спроби переходу державного кордону співробітники військової контррозвідки СБУ спільно з військовослужбовцями Харківського прикордонного загону затримали представницю терористичної організації "ЛНР".

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Згідно з повідомленням, громадянка України, уродженка Ростовської області Росії на прізвисько "Ксенія" приєдналася до терористів у вересні 2014 року разом зі своїм громадянським чоловіком. Пройшла вишкіл в учбових центрах бойовиків, розташованих у містах Стаханів та Алмазне.

У відомстві додали, що вона у складі одного з угруповань бойовиків в якості мінометниці вела бойові дії проти українських підрозділів у районі  Степанівки та Дебальцевого.

"Перетинаючи державний кордон України, жінка надала прикордонникам паспорт громадянки т.зв. "ЛНР" та пояснила, що український паспорт знищила її донька, яка також є активною прихильницею "руського міра". Мету своєї поїздки до України вона пояснила укладанням шлюбу з новим громадянським чоловіком", – додали в СБУ.

Все фото: СБУ
Всі фото: СБУ
 

Під час огляду правоохоронці вилучили у зловмисниці посвідчення „народної дружини Луганщини" та особистий металевий жетон „ВС Новороссии".

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування