Молдова планує отримати статус кандидата в ЄС у 2019 році

Четвер, 28 квітня 2016, 02:55

Республіка Молдова планує подати заявку на членство в Євросоюзі у другій половині 2019 року під час головування в ЄС Румунії.

З такою заявою виступив лідер Демократичної партії Молдови, екс-спікер парламенту Маріан Лупу, передає Укрінформ.

"Заявка буде подана таким чином, щоб Молдова змогла отримати статус кандидата на членство в Євросоюзі. А до тих пір ми будемо посилено працювати над імплементацією Угоди про асоціацію з Євросоюзом", - заявив Лупу.

Він особливо підкреслив при цьому, що у другій половині 2019 року Молдова буде мати потужну підтримку в особі Румунії, яка головуватиме в ЄС.

Торкнувшись геополітичного вектора країни, Лупу зазначив, що Молдова орієнтована на Захід, оскільки "Схід не може надати країні такі ж демократичні умови економічного розвитку, як в Євросоюзі".

Як відомо, у Молдові з 2015 року проросійські сили "Наша партія", Партія соціалістів Молдови, а також прозахідна платформа "Гідність і правда" проводять акції протесту щ вимогами відставки президента, уряду, а також голови парламенту і проведення дострокових виборів. Протести проходили під гаслами "Злодії з влади - у в'язницю", "Поверніть мільярд", "Ми народ", "Геть зрадників". Головною вимогою було розслідування "крадіжки століття" з проблемних банків країни, з яких вивели $1 мільярд, а також викорінення корупції.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування