США про Мінські угоди: Росія досі не дотрималася свого слова

Четвер, 28 квітня 2016, 06:36
США про Мінські угоди: Росія досі не дотрималася свого слова

Україна вже виконала велику частину своїх зобов’язань відповідно до Мінських угод, водночас Росія та підтримувані нею сепаратисти досі не дотрималися свого слова.

Про це під час брифінгу у Вашингтоні заявив заступник речника Державного департаменту США Марк Тонер, передає Укрінформ.

"Обидві сторони мають виконати свої зобов’язання, взяті у Мінську. Україна вже зробила кілька серйозних кроків для дотримання свого слова, втім ми досі чекаємо, поки подібно вчинять підтримувані Росією сепаратисти", - сказав Тонер.

Він наголосив, що постійні порушення режиму припинення вогню та присутність російських військ на сході України - приклади невиконаних обіцянок Москви та підтримуваних нею сепаратистів.

"Тут йдеться не про обмін у форматі "око за око", а про досягнення прогресу обома сторонами. Ми вже побачили, як український уряд просувається. Втім, подібного рівня прогресу від сепаратистів та Росії досі не було", - наголосив заступник речника Держдепу.

Раніше заступник державного секретаря США з питань Європи та Євразії Вікторія Нуланд на прес-конференції в Києві повідомила, що питання спрямування на Донбас міжнародної поліцейської місії для гарантування безпеки проведення там виборів обговорюється.

За її словами, обов'язковою умовою для проведення виборів залишається відновлення на Донбасі безпечної обстановки, "чого зараз там немає".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування