У Криму журналіста Семену знову викликають на допит

Четвер, 28 квітня 2016, 12:21

В анексованому Криму 28 квітня викликають на черговий допит журналіста Миколи Семену, якого кримська влада, підконтрольна Кремлю, звинувачує в сепаратизмі.

Про це "Крим.Реалії" повідомив адвокат Еміль Курбедінов.

"Викликано на черговий допит журналіста Миколу Семену, якому інкримінують сепаратизм. По телефону повідомили - і мені, і йому, - вирішили йти. Статус можуть поміняти на обвинуваченого... Все можуть", - повідомив адвокат.

Як відомо, 19 квітня підконтрольний Росії прокурор Криму Наталія Поклонська заявила про порушення кримінальної справи щодо кримського журналіста за статтею російського законодавства про "сепаратизм" за публікації в ЗМІ.

Імені та прізвища журналіста вона не назвала. Пізніше стало відомо, що мова йде про журналіста Миколу Семену.

Його син Дмитро розповів, що під час обшуку силовики шукали підтвердження зв'язку журналіста з проектом "Крим.Реалії". Силовики вилучили два ноутбуки, носії інформації і відвезли журналіста на допит.

Пізніше Семену відпустили під підписку про невиїзд. Він наполягає на своїй невинності за звинуваченнями в "закликах до порушення територіальної цілісності Росії".

Адвокат Еміль Курбедінов розповів про проведення обшуків і затримання ще двох журналістів в Криму.

На сайті російської прокуратури Криму також з'явилася інформація про проведення слідчих дій по ще кількох журналістах.

Їх імена і прізвищ у відомстві не називають. За інформацією ЗМІ, обшуки пройшли за семи адресами - в Сімферополі, Ялті та Севастополі.

Сполучені Штати рішуче засудили затримання журналістів і обшуки щонайменше п'яти офісів засобів масової інформації в Криму, здійснених Федеральною службою безпеки Росії.

Обшуки у журналістів засудили також міжнародні організації.

Мінінформ закликав МЗС України, міжнародні організації та представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ відреагувати на обшуки у журналістів та інші правопорушення в Криму.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування