США: Бомбардування госпіталю в Кундузі - не військовий злочин

Субота, 30 квітня 2016, 06:21

Фатальний повітряний наліт на госпіталь в афганському місті Кундузі, в результаті якого загинули більше 40 осіб, не був військовим злочином.

До такого висновку прийшли американські військові, які розслідували цей трагічний інцидент, пише DW.com.

В даному випадку мова не йшла про навмисне ​​бомбардування, тому цей інцидент не можна вважати військовим злочином, заявив генерал Джозеф Воутел в п'ятницю, 29 квітня, у Вашингтоні.

За словами генерала, розслідування показало, що госпіталь в Кундузі був у списку будівель, які не підлягають бомбардуванням, однак у екіпажу американського вертольота не було доступу до цього списку, оскільки система радіозв'язку вийшла з ладу. Тому солдати прийняли госпіталь міжнародної організації "Лікарі без кордонів" за будівлю, що знаходяться під контролем ісламського радикального руху "Талібан", пояснив Воутел.

16 американським військовослужбовцям оголошені дисциплінарні стягнення. В результаті бомбардування госпіталю в Кундузі 3 жовтня 2015 року загинули 42 людини, в тому числі 24 пацієнта і 18 співробітників госпіталю.

Раніше США визнали відповідальність за авіаудар по шпиталю в Афганістані. 

Командувач американськими та міжнародними військами в Афганістані генерал Джон Кемпбелл повідомив, що авіаудар по лікарні в афганському місті Кундуз був нанесений на прохання афганських військових.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування