В Одесі обшукали активістів "Куликового поля", вилучили техніку

Субота, 30 квітня 2016, 11:19

В Одесі у активістів "Куликового поля" - Моріса Ібрагіма, Вікторії Мачулко та Світлани Набоки - пройшли обшуки, які провели співробітники Служби безпеки України.  

Як повідомляє місцеве видання "ТАЙМЕР", обшуки відбулися вранці 29 травня та спрямовані "на стабілізацію ситуації у місті". 

За даними ЗМІ, у обшукуваних було вилучено техніку, активістів викликають на допит 2 травня.

При цьому начальник облуправління СБУ Сергій Батраков інформацію про обшуки підтвердив  частково.

"Можу частково підтвердити, що ми практично щодня останнім часом, особливо перед травневими подіями (річниця подій на Куликовому полі 2 травня 2014 року, коли внаслідок сутичок та пожежі у Будинку профспілок загинули понад 40 людей) проводимо заходи в рамках наявних кримінальних справ", - зазначив Батраков.

"Ми проводимо слідчі дії, допити, обшуки, вилучення документів. Таку роботу ми будемо продовжувати завжди. Вона спрямована на одне - щоб стабілізувати ситуацію, виявляти факти закликів до насильницького повалення влади, тобто те, що ми з вами називаємо загальним словом сепаратизм і підготовки до вчинення терористичних актів", - заявив Батраков.

Моріс Ібрагім, Вікторія Мачулко і Світлана Набока називають себе лідерами "руху Куликове поле". Як пише Думская.net, Ібрагім - колишній функціонер міськкому КПУ, брав участь в акціях Антимайдану 2 травня 2014 року відпочивав за містом.

Світлана Набока - бухгалтер, не брала участі в протестах, ніхто зі справжніх активістів Куликового поля її не знає. Організація "Голос Одеси", якою вона керує, з'явилася через кілька тижнів після подій 2 травня. Набока стала "зіркою" російських телеекранів, з яких розповідала чутки і домисли про одеську трагедію. "Голос Одеси" збирав на Куликовому полі кошти нібито "на допомогу затриманим", проте ніякої допомоги "куликівці", які перебувають у СІЗО, не отримали.

Вікторія Мачулко регулярно організовує заходи на Куликовому полі в Одесі. Організація "Рада матерів Одеси", якою вона керує, нібито об'єднує батьків загиблих 2 травня 2014 року.

Як відомо, в МВС заявили, що у другу річницю одеської трагедії на Куликовому полі - 2 травня  - в Одесі встановлять рамки металодетекторів, через які будуть проходити всі бажаючі вшанувати пам'ять загиблих.

Правопорядок в Одесі будуть забезпечувати три тисячі правоохоронців, включаючи бійців Національної гвардії. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News