У Фірташа заявили, що прокуратура ФРН не має звинувачень проти олігарха

Субота, 30 квітня 2016, 13:00
У Фірташа заявили, що прокуратура ФРН не має звинувачень проти олігарха

Прес-служба українського олігарха Дмитра Фірташа розповсюдила заяву про те, що прокуратура Німеччини підтвердила відсутність звинувачень щодо нього. 

У тексті заяви від 30 квітня зазначено, що у своєму листі до адвокатів Фірташа прокуратура Німеччини у м.Шверін офіційно підтвердила, що Фірташ не є обвинуваченим у справі, в рамках якого розслідується діяльність німецького консультанта, який фігурує під ім'ям Христина В. 

"Це спростовує заяви, які зробив чинний посол Україна в Австрії Олександр Щерба, які були широко поширені у міжнародних ЗМІ", - йдеться у заяві.

"Проти Фірташа відсутні будь-які звинувачення з боку як німецьких, так і австрійських властей. Єдиною справою, що перебуває у провадженні, є позов США, за яким австрійський суд виніс рішення про його політичну мотивацію, і за яким в даний час розглядається апеляція. Обшук, що проводився у віденському помешканні Фірташа, відноситься до справи, по якій Фірташ виступає свідком, а не обвинуваченим", - заявив австрійський адвокат Фірташа Дітер Бомдорфер. 
 
Також Бомдорфер зазначив, що йому відомо, що Христина В. працювала з іншими клієнтами в Австрії, у т.ч. з великими австрійськими компаніями.

"Тому заяву про те, що це розслідування пов'язане зі "справою Фірташа", або що пану Фірташу або кому-небудь з його представників пред'явлено звинувачення або підозру у корупції у даній справі, є хибною, вводить громадськість в оману і завдає шкоди", - зазначив Бомдорфер. 

Він також заявив, що звернувся до посла України в Австрії "з письмовим проханням прояснити, на якій підставі він зробив свій публічний коментар, який був спростований слідчими органами Німеччини". 

Як відомо, 20 квітня стало відомо, що у віденському будинку українського олігарха Дмитра Фірташа пройшли обшуки на запит Німеччини.

Адвокат Фірташа заявив, що український олігарх є свідком, а не обвинуваченим у слідчих діях, які проводила поліція Австрії в його будинку.

Джерело "УП" повідомило, що обшуки провела прокуратура з питань економічних злочинів та корупції, з керівництвом якої зустрічалися тиждень тому директор НАБУ Артем Ситнік та заступник Генпрокурора - спеціалізований антикорупційний прокурор Назар Холодницький.

Обшук проходив також за участі міністерства внутрішніх справ, міністерства юстиції та федерального кримінального відомства.

Фірташ перебуває під слідством США за підозрою у спробі підкупу індійських чиновників для отримання дозволу на видобуток титану.

Раніше австрійський суд відмовився екстрадитувати його у Штати, сторона обвинувачення подала апеляцію на це рішення. Він намагається уникнути екстрадиції, для чого звернувся в Конституційний суд Австрії.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування