Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Кличка подумують облаштувати паркінги під 9 площами

Субота, 30 квітня 2016, 15:08

Столична влада вивчає можливість побудови підземних паркінгів під Європейською, Солом’янською, Дарницькою, Львівською, Вокзальною, Либідською, Лук’янівською, Михайлівською площами та площею Перемоги.

Про це заявив заступник голови КМДА Олександр Спасибко, повідомляє прес-служба міської влади.

"Ми розглядаємо можливість побудови підземних паркінгів на площах: Європейській, Перемоги, Солом’янській, Дарницькій, Львівській, Вокзальній, Либідській, Лук’янівській. У цей перелік входить і Михайлівська площа", – розповів він.

Спасибко зазначив, що у випадку з Михайлівською площею, наразі мова йде лише про вивчення можливості облаштування там паркінгу.

"Після того, як ми отримаємо всі науково-вишукувальні дані від ЮНЕСКО, Міністерства культури України, археологів, інженерів, геологів, гідрогеологів, інших фахівців з будівництва підземних споруд в умовах щільної міської забудови, можна буде вести подальші розмови щодо можливості розробки проекту, не кажучи вже про будівництво", – зауважив Спасибко.

Він додав, що, якщо висновки експертів будуть позитивні, то питання будівництва підземного паркінгу на Михайлівській площі пройде "широке громадське обговорення".

Спасибко запевнив, що міська влада розглядає питання паркування авто комплексно.

"(Зокрема) пропонує підняти штрафи за нелегальне паркування, використовувати евакуатори, планує будувати перехоплюючі паркінги біля станцій метро", - пояснив чиновник. 

Як відомо, у лютому радник мера Києва Павло Рябікін завив "Українській правді. Київ", що столична влада обговорює можливість облаштування підземних паркінгів під Михайлівською та Європейською площами у рамках Концепції розвитку єдиного паркувального простору у Києві.

Він висловив переконання, що якщо оці 2 проекти колись втілять в життя, то центр міста буде забезпечений місцями для паркування авто.

Згодом мер Києва заявив, що міська влада має намір облаштувати підземний паркінг на Європейській площі до кінця 2016 року.

На початку квітня мер Києва Віталій Кличко запевнив, що столична влада не збирається приватизовувати Михайлівську площу, а чутки про це – провокація. Однак 14 квітня депутати Київради підтримали виділення з бюджету міста 100 тисяч гривень на проектні роботи з будівництва підземного паркінгу під Михайлівською площею в буферній зоні Софії Київської. 

Активісти виступають категорично проти паркінгу у цьому місці. 

Українська правда. Київ 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування