Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У банку Клименка не згодні з рішенням НБУ, готуються до суду

Субота, 30 квітня 2016, 17:58

Акціонери банка "Юнісон" заявляють, що не згодні з рішенням НБУ про визнання банка неплатоспроможним та мають намір позиватися до суду. 

Про це йдеться у заяві банку, яку розповсюджено 30 квітня.

"Станом на 27 квітня, на момент введення тимчасової адміністрації, банк "Юнисон" був абсолютно ліквідним. Власні кошти банку в касах відділень та на рахунках в інших банках і НБУ становили 92,5 млн.грн., та 22 млн.грн. гарантійного депозиту, що забезпечують розрахунки власників платіжних карт банку", - заявили у банку.

Реклама:

За повідомленням банку, кредитний портфель "Юнісона" складає 504 млн.грн.

"З огляду на зобов'язання перед фізичними особами у сумі 143,8 млн.грн., банк може виконати всі виплати клієнтам. Усі показники підтверджені рейтинговими агентствами і авторитетними міжнародними компаніями. Таким чином, на балансі банку залишається сума активів в розмірі майже 500 млн.грн. і технології банку, які являють собою "ласий шматок" для державних рейдерів", - йдеться у заяві акціонерів. 

У банку заявили, що вважають рішення НБУ про введення тимчасової адміністрації незаконним.

ВІДЕО ДНЯ

"Ми не визнаємо претензії НБУ до банку "Юнісон" і будемо відстоювати свою позицію і права в судовому порядку", - зазначено у заяві. 

Також у банку зазначили, що з 5 травня клієнтів і вкладників просять звертатися "з будь-якими питаннями, що стосуються виплат", на гарячу лінію банку 0-800-300-307. 

Як відомо, НБУ визнав банк "Юнісон" неплатоспроможним.   Станом на 1 квітня 2016 року регулятивний капітал банку "Юнісон" становить 5 млн гривень. Банк запевняє, що не залучав рефінансування від НБУ.

У банку заявили, що вважають рішення про визнання його неплатоспроможним спробою рейдерського захоплення.  Банк відзначає, що він своєчасно і в повному обсязі надав до Національного банку всі необхідні документи, що розкривають структуру власності і акціонерів банку.

На думку банку, регулятор відмовляв в узгодженні акціонерів без об'єктивних причин.

Як відомо, банк був пов'язаний з Антоном Клименко, загиблим братом екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка. За інформацією ЕП, Клименко досі залишається реальним власником "Юнісон".

Більшість співробітників холдингу "Вести", який також пов'язують з Клименко, обслуговуються в банку. Після визнання його  неплатоспроможним співробітники медіахолдингу не можуть зняти кошти з зарплатних карток. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування