Розвідка назвала двох російських кадрових офіцерів, що воюють на Донбасі

Субота, 30 квітня 2016, 19:02

Головне управління розвідки Міноборони України встановило особи двох російських кадрових офіцерів, що перебувають на тимчасово окупованому Донбасі у складі терористичних військ. 

Як повідомили у ГУР МОУ, майор ЗС РФ Залібєк Касумович Умаєв перебуває на посаді "начальника инженерной службы 1 АК (Донецк) Центра территориальных войск (Новочеркасск, Россия) Южного ВО (Ростов-на-Дону) ВС РФ". 

За даними розвідки, Умаєв народився 25.05.1980 р. у с.Уллубійаул, Карабудахкентський р-н, Республіка Дагестан, у 2002 р. закінчив Тюменський філіал Військово-інженерного університету, проживає у ст.Сторожевая, Зеленчукський р-н, Карачаєво-Черкеська Республіка).

Після закінчення університету Умаєв проходив службу на посадах командира інженерно-саперного взводу, командира інженерно-саперної роти 56 окремої десантно-штурмової бригади (Камишин, Волгоградської обл.) Повітрянодесантних військ ЗС РФ. 

2012-2015 рр. – начальник інженерної служби 34 окремої мотострілецької бригади (Сторожевая, Зеленчукській район, Карачаєво-Черкеська Республіка) 49 Армії Південного ВО ЗС РФ. У 2014 р. підрозділи 34 омсбр перебували на території тимчасово окупованого Криму.

У 2015-2016 рр. батальйонні та ротні тактичні групи зі складу 56 одшбр ПДВ ЗС РФ брали участь в бойових діях на території України (у районах Саханка, Красноармійське, Рози Люксембург).

На Донбас Умаєв був відряджений у березні 2015 р. з посади начальника інженерної служби 34 окремої мотострілецької бригади (Сторожевая, Зеленчукський район, Карачаєво-Черкеська Республіка) 49 Армії Південного ВО ЗС РФ.

 

"У 56 одшбр та 34 омсбр також проходив службу генерал-майор ЗС РФ Михайло Степанович Зусько - у т.ч. на посаді командира 34 омсбр (2011-2014 рр.), який з початком збройної агресії Росії проти України безпосередньо брав участь у формуванні та з літа по кінець осені 2014 р. командував 1 АК (Донецьк, Україна) 12 Командування резерву (на т.ч. Центр територіальних військ, Новочеркаськ, Росія) Південного ВО ЗС РФ.

 

"Перебуваючи на посаді начальника інженерної служби 1 АК (Донецьк, Україна), Умаєв виконував деякі особисті прохання Зусько, який на той час вже покинув тимчасово окуповану територію України. Це стосувалось переправлення до Росії майна, викраденого на підприємствах окупованого Донбасу та у приватних осіб", - повідомили у розвідці.

Також у ГУР зазначили, що Умаєв безпосередньо причетний до організації та проведення мінно-підривних робіт, спрямованих на знищення інфраструктури та промислових об’єктів на окупованій території Донбасу, мінування місцевості та підготовки диверсантів-підривників.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування