Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РФ продовжить постачати зброю сторонам карабаського конфлікту

Субота, 9 квітня 2016, 18:06

Росія не перестане постачати озброєння Азербайджану й Вірменії, навіть якщо воно використовується в конфлікті між двома цими країнами.

Про це заявив прем'єр Росії Дмитро Медведєв в інтерв'ю телеканалу "Росія 1", повідомляє Ліга.net.

"Росія є країною-партнером для двох цих держав. Якщо ми собі уявимо на хвильку, що Росія відмовилася від цієї ролі, – ми ж чудово розуміємо: це місце порожнім не буде. Будуть купувати зброю в інших країнах, міра її смертоносності від цього не зменшиться", - сказав він.

За словами Медведєва, прихід інших постачальників зброї в регіон зруйнує баланс сил у регіоні, ситуація у сфері безпеки ускладниться.

Медведєв також звинуватив турецьке керівництво у спробі "підлити масла у вогонь" карабаського конфлікту й підтримав сценарій замороженого конфлікту, за якого не литиметься кров.

Між тим, у зоні карабаського конфлікту сторони оголосили про порушення режиму припинення вогню – обстріли 8 квітня, повідомляє Радіо Свобода.

Влада Азербайджану 9 квітня заявили, що підтримувані Вірменією сепаратисти Нагірного Карабаху за минулу ніч 120 разів порушували режим припинення вогню. А ті звинувачують військові сили Азербайджану в обстрілі своїх позицій із застосуванням мінометів. Міністерство оборони Вірменії стверджує, що Азербайджан обстріляв прикордонні райони 16 разів за ніч. Повідомлень про жертв немає.

Як відомо, у ніч із 1 на 2 квітня у Нагірному Карабасі після багаторічної перерви поновилися бої між азербайджанськими й вірменськими військовими. За три дні боїв і обстрілів загинули десятки людей.

5 квітня Азербайджан і Вірменія домовилися про перемир'я в Нагірному Карабасі. Однак уже наступного дня сторони конфлікту звинуватили одна одну в порушенні угоди, продовженні обстрілів і заявили про нові втрати.

Була також домовленість про те, що 8 квітня діятиме "режим тиші" з 15:00 до 20:00 для того, щоб знайти й вивезти тіла загиблих.

Нагірний Карабах, автономія у складі кордонів Азербайджану, більшість населення якої становлять вірмени, в односторонньому порядку проголосив незалежність після війни 1988-1994 років, у результаті чого Азербайджан втратив контроль над регіоном.

У Баку вважають, що цей регіон окупувала Вірменія.

"Незалежність" Нагірного Карабаху формально не визнає жодна держава.

Хоча в 1994 році було підписано Бішкекський протокол, на підставі якого Азербайджан, Вірменія й Нагірний Карабах домовилися про припинення вогню, на лінії зіткнення час від часу спалахують конфлікти.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування