Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

У Польщі не виключають потоку мігрантів із України

Вівторок, 10 травня 2016, 09:09
У Польщі не виключають потоку мігрантів із України
EPA/UPG

Глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський не виключає потоку біженців до Польщі зі сходу, зокрема України, в результаті можливого загострення російсько-українського конфлікту.

Про це глава польської дипломатії заявив у понеділок у Варшаві, повідомляє кореспондент "Укрінформу".

"Польща є країною, розташованою на східному фланзі ЄС та НАТО, яка межує з Росією та Україною – країнами, які перебувають у відкритому конфлікті. Кінця цього конфлікту не видно, а тому може трапитися така ситуація, що цей конфлікт загостриться і ми (Польща – ред.) станемо ціллю масової еміграції з цих територій", - заявив Ващиковський.

Він додав, що у зв’язку з російсько-українським конфліктом Варшава повинна мати "резерви" і "свободу дій" щодо можливого прийому біженців з цього напряму.

Як відомо, торік у вересні попередній уряд Еви Копач зобов’язався прийняти у Польщі близько 7 тисяч біженців. Однак на сьогодні Польща не прийняла жодного біженця.

Новий уряд Беати Шидло переконує, що у країні зараз немає можливості для їх прийому.

Крім того, у Варшаві наголошують, що біженці не мають бажання прибувати до Польщі і своєю ціллю обирають багаті країни заходу Європи.

Варшава поряд з іншими країнами "Вишеградської групи" також не погоджується на подальший квотний розподіл біженців між країнами ЄС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування