Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовики зберігають важку зброю і руйнують інфраструктуру - ГУР

Вівторок, 10 травня 2016, 11:48

На Донбасі у районах Заїченко, Гольмівський, Стаханов, Луганськ та Донецьк розташовано танки, артилерійські системи калібром понад 100-мм, САУ та 122-мм РСЗВ "Град".

Про це українська сторона повідомила представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, інформує Головне управління розвідки Міністерства оборони України 10 травня.

Крім того, за даними розвідників, із території РФ продовжують постачати на окуповану територію паливно-мастильні матеріали. До Луганська прибув залізничний ешелон із 700 тоннами дизельного палива.

За останню добу у зоні АТО зафіксовано 15 обстрілів зі стрілецької зброї, гранатометів, ЗУ-23-2 та БМП, із них: 1 – Новоолександрівка (Сєверодонецький напрямок); 4 – Троїцьке, Луганське (Слов’янський напрямок); 4 – Авдіївка, (Донецький напрямок); 4 – Старогнатівка (Волноваський напрямок); 2 – Широкине (Маріупольський напрямок).

Окрім цього, триває знищення інфраструктури та промислових об’єктів на окупованих територіях, зазначає ГУР.

Так, 6 травня бійці 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1 армійського корпусу (АК) ЗС РФ розпочали демонтаж та вивезення на металобрухт обладнання "Шахти 2-бис" колишнього Микитівського ртутного комбінату (не працює з 1990 року, перебуває у режимі "сухої консервації").

"У разі припинення роботи насосів для відкачування води на зазначеному об’єкті, можливе обвалення русла водогону "Сіверський Донець – Донбас", що, у свою чергу, призведе до припинення постачання питної води на більшу частину Донецької області, її забруднення ртутною породою та затоплення прилеглих до підприємства селищ Ртутний, Мічурине та Бессарабка", - повідомляє відомство.

А 7 травня бійці 6 окремого мотострілецького полку (Стаханов) 2 АК ЗС РФ розпочали розрізати й вивозити на металобрухт металеві конструкції ВАТ "Теплогірський завод гідрообладнання".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування