Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Розвідка: Військових, які рвуться з Донбасу в РФ, шантажують контрактом

Вівторок, 10 травня 2016, 12:22

Головне управління розвідки Міністерства оборони України заявляє про нові втрати бойовиків на Донбасі й намагання російських військовослужбовців повернутися додому.

За даними розвідників, 9 травня поранено трьох бійців зі складу 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) та 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) 1 АК, а також 2 окремої мотострілецької бригади (Луганськ) 2 АК, які діяли у складі диверсійно-розвідувальних груп.

"З огляду на постійні бойові втрати та небезпеку відновлення активних бойових дій з наближенням т.зв. "літньої кампанії", зростає кількість військовослужбовців 1 та 2 АК ЗС РФ, які виявляють бажання повернутись до Росії", – заявляє ГУР.

"Щоб стримати потік охочих повернутись до Росії, командування російських окупаційних військ погрожує звільняти їх "по дискредитації" (дострокове розірвання контракту з ініціативи командування без права на грошові виплати та соціальні пільги)", – стверджує відомство.

За даними розвідки, 7 травня рапорти з проханням повернути їх до Росії написало троє військовослужбовців 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК.

"Командир 9 ошмсп мп (окремого штурмового механізованого полку морської піхоти, – ред.) полковник ЗС РФ Дмитро Бондарєв відмовився задовольнити прохання особового складу та ініціював переведення "бунтівників" до складу 5 окремої мотострілецької бригади (Макіївка) 1 АК", – заявляє ГУР.

"8 травня рапорт на повернення до Росії подав помічник начальника штабу 6 окремого мотострілецького полку (Стаханов) 2 АК ЗС РФ (позивний "Бєлий"), але командування полку, під загрозою дострокового розірвання контракту з втратою виплат і пільг, вимагає від нього відізвати рапорт та дочекатись планової заміни", – додає відомство. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування