У справі "діамантових прокурорів" допитали Константіновського

Вівторок, 10 травня 2016, 14:38

Суд у справі "діамантових прокурорів" почав розгляд по суті. Як свідків допитали народного депутата В'ячеслава Константіновського та юриста ТОВ "Гідроенергоресурс" Олександра Кириленка.

Про це повідомляє ЛІГА.net.

Так, згідно зі свідченнями Константіновського, у 2015 році до нього звернувся представник підприємства з видобутку піску із проханням захистити їхні інтереси, оскільки Гідроенергоресурс намагалися захопити невідомі, при цьому вимагаючи значну суму.

За словами Константіновського, незабаром він прибув на підприємство і побачив там людей у балаклаві, які нібито визнали, що їх дії координують представники прокуратури. Константіновський додав, що надіслав запит на ім'я тодішнього заступника генпрокурора Давида Сакварелідзе. ГПУ відкрила кримінальне провадження і почала розслідування.

Другий свідок, Олександр Кириленко, у свою чергу заявив, що у керівництва підприємства представники прокуратури через посередника вимагав $200 тисяч, щоб "питання було знято на рівні обласної та Генеральної прокуратур".

На суд прибули також колишні заступники генерального прокурора Віталій Касько і Давид Сакварелідзе.

"Ця справа є знаковою, оскільки вперше прокурор такого рівня притягується до відповідальності. Це справа демонструє рівень корупції, що існувала в прокуратурі до Пшонки, під час і після Пшонки", - сказав журналістам Касько.

В рамках сьогоднішнього судового засідання заплановано допит ще одного свідка.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування