Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

"УЗ" отримала 2 мільярди збитку через курсову різницю

Вівторок, 10 травня 2016, 20:53

Курсова різниця вплинула на фінансовий результат ПАТ "Укрзалізниця", внаслідок чого в першому кварталі 2016 року компанія отримала збиток у розмірі 2 млрд гривень.

Про це йдеться у повідомленні УЗ.

Згідно із повідомленням, у 1 кварталі 2016 року "Укрзалізниця" від перевезень вантажів та пасажирів отримало прибуток - 156,6 млн грн.

Як зазначається, від іншої діяльності збиток становив 2,2 млрд грн (у тому числі: збиток від нарахованої курсової різниці - 3,1 млрд грн; збиток від іншої фінансової діяльності  (нараховані відсотки за обслуговування запозичених коштів) - 1,1 млрд грн; прибуток від іншої діяльності (дохід, нарахований одночасно в сумі, пропорційно нарахованій амортизації на основні засоби та інші необоротні матеріальні активи, які не увійшли до статутного капіталу товариства та надані в господарське відання) - 2 млрд грн.

"Цей показник не вплинув на здатність товариства здійснювати господарську діяльність і зумовлений наявністю договірних зобов’язань в іноземній валюті та зростанням курсу долара", - зазначили у прес-службі.

Крім того, за відповідний період "УЗ" завершила репрофілювання облігацій на суму 500 млн доларів зі ставкою доходності 9,5% та строком погашення у 2018 році.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування