Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Від сайту "Миротворець" вимагають видалити персональні дані журналістів

Середа, 11 травня 2016, 11:07

Низка провідних українських та іноземних журналістів підписалися під заявою про неприпустимість публікації сайтом "Миротворець" персональних даних тих представників ЗМІ, які отримували акредитацію на окупованих територіях.

Підписанти обурилися, що сайт назвав цих журналістів людьми, які "співпрацюють з терористами".

"Під удар потрапили українські та закордонні журналісти, які, ризикуючи життям, об'єктивно висвітлювали події і розповідали в українських та світових медіа, що відбувалося на окупованих територіях.

Зокрема, саме завдяки їхній роботи, стало відомо, з кого складається батальйон "Восток", про злочини Мотороли та іншіх бойовиків, про постачання російської зброї, та багато інших важливих фактів. Саме ці журналісти дали інформацію для проведення якісного розслідування про падіння малазійського Боїнга влітку 2014 року, а їхні матеріали про керівних осіб окупованих територій лягли в основу багатьох розслідувань та аналітичних матеріалів", – йдеться у повідомленні.

Журналісти наголосили, що акредитація не означає і ніколи не означала співпрацю журналістів з будь-якою стороною конфлікту, а є формою захисту і безпеки репортера.

Підписанти додали, що після публікації цих даних журналістам "почали телефонувати та писати з погрозами, а від деяких українських політиків уже пролунали заклики вважати цих журналістів "ворогами України" і взагалі закрити їм можливість працювати".

Вони нагадали, що така публікація порушує Конституцію, закон про захист персональних даних та Європейську конвенцію з прав людини і є ганебним і абсолютно неприйнятним в цивілізованій і нетоталітарній державі, якою є Україна.

Тому журналісти звернулися до сайту "Миротворець" з вимогою негайно видалити з вільного доступу інформацію про персональні дані відповідних журналістів, а до силовиків – з вимогою порушити кримінальну справу за цим фактом.

Також вони звернулися до українських політиків, народних депутатів з вимогою припинити маніпуляції цією інформацією.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування