Рада звернулася до світових організацій щодо захисту кримських татар

Середа, 11 травня 2016, 11:31

Верховна Рада прийняла постанову про звернення до провідних світових організацій щодо вшанування пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу та порушення Росією прав цього народу сьогодні.

За це проголосували 240 депутатів. Не голосував у повному складі "Опозиційний блок" та група Ігоря Коломойського "Відродження". Радикальна партія Ляшка дала лише два голоси, а "Воля народу" – лише чотири.

Перед голосуванням з доповіддю виступив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Документ передбачає звернення до Організації Об'єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, світових лідерів та всіх членів міжнародного співтовариства.

У документі підкреслюється, що Росія продовжує здійснювати збройну агресію проти України, продовжує окупацію Криму та Донбасу, порушує права кримських татар, а також інших людей у Криму, не згодних з окупацією півострова.

Рада також закликає міжнародну спільноту сприяти притягненню до відповідальності всіх винних в окупації та протиправній анексії Криму та системних і широкомасштабних порушеннях прав людини на українській окупованій території.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування