Узгоджені заходи з припинення вогню на Донбасі - Штайнмаєр

Четвер, 12 травня 2016, 00:38

Глави МЗС України, Росії, Франції та Німеччини на переговорах в нормандському форматі домовилися про низку заходів, для зміцнення того режиму припинення вогню, який зберігався під час великодніх свят.

Про це після переговорів повідомив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, передає Ліга.net, посилаючись на прес-службу німецького відомства.

Сторони домовилися зменшити кількість військових частин біля лінії розмежування з метою демілітаризації зони, а також завершити узгоджене раніше повне відведення озброєнь від лінії розмежування.

Крім того, сторони повинні припинити військові навчання в зоні конфлікту і розширити контакти між собою для обміну інформацією. За виконанням всіх кроків повинні стежити спостерігачі ОБСЄ.

Штайнмаєр наголосив, що новим пунктом є той факт, що буде створений механізм консультацій з моніторинговою місією ОБСЄ і військовими експертами для активного відстеження ситуації.

Глава німецького МЗС, коментуючи питання місцевих виборів, також зазначив, що політичний процес врегулювання ситуації застряг і в ході переговорів з цього питання не вдалося домогтися істотних результатів.

"Це прикро, але з огляду на важливість виборів, безрезультатні місяці дискусій в контактній групі і складні конституційні, політичні і технічні питання, не дивні", - сказав Штайнмаєр, зазначивши, що сьогодні вперше обговорювалися конкретні пропозиції до виборчого законодавства для проведення виборів на Донбасі.

За його словами контактній групі доручили продовжити обговорення місцевих виборів, спираючись на українську концепцію з російськими пропозиціями.

Штайнмаєр наголосив, що потрібен компроміс між сторонами для подальшого виконання мінських угод.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News