Туреччина втрачає надію домовитися з ЄС про безвізовий режим

Четвер, 12 травня 2016, 05:34

Надій на безвізовий режим з Євросоюзом для громадян Туреччини стає все менше і менше.

Про це заявив в інтерв'ю BBC турецький міністр у справах ЄС Волкан Бозкир.

За підсумками своїх зустрічей з європейськими колегами в Страсбурзі міністр розповів, що переговори з цього питання досягли вирішальної фази.

На думку Базкира, Туреччина зробила достатньо для того, щоб договір про безвізовий режим був підписаний.

Але Євросоюз наполягає на тому, щоб Туреччина внесла поправки в своє антитерористичне законодавство, звузивши визначення тероризму.

Міністр Базкир наполягає на тому, що Туреччина на це не піде.

Раніше президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган також заявив, що його країна не буде змінювати антитерористичні закони в обмін на безвізовий режим з ЄС для громадян Туреччини.

"Ми підемо своїм шляхом, ви - своїм", - сказав тоді Ердоган, звертаючись до ЄС.

Рішення про безвізовий туристичний режим - частина угоди, укладеної між Туреччиною і ЄС в березні і спрямованої на вирішення міграційної кризи в Європі. Сторони повинні вирішити це питання до червня, і з кожним днем ​​це стає все менш імовірним.

Відповідно до березневої угоди, Туреччина повинна виконати 72 вимоги, висунуті Європейським союзом, щоб рішення про введення безвізового режиму було позитивним.

Європейська комісія раніше заявила, що більшість вимог виконано, однак Європейський парламент відмовляється голосувати з цього питання до того моменту, поки Анкара не виконає всі вимоги.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування