Росія перекидає на Донбас прострочені боєприпаси

Четвер, 12 травня 2016, 12:14

Російське командування перекидає на Донбас боєприпаси, які потребують утилізації.

Про це повідомляє Головне розвідуправління Міноборони України.

"Зафіксовано чергові випадки постачання з території РФ для використання у бойових діях боєприпасів, що потребують утилізації з огляду на закінчення строків придатності, мають ознаки зіпсованості та часткового руйнування і несуть відкриту небезпеку життю та здоров’ю особовому складу", - йдеться у повідомленні.

За даними розвідки, 11 травня військовослужбовці 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК ЗС РФ виказали відкрите обурення черговою партією патронів 70-х років випуску, 75% яких під час стрільби дають осічку, та намагалися вчинити самосуд над офіцером, що супроводжував доставку цієї партії набоїв з території Росії. Встановлено персональні дані військовослужбовця, що супроводжував боєприпаси: підполковник ЗС РФ ГАЛАНОВ Аюр Ердемович.

Для зниження напруги серед військовослужбовців 9 ошмсп мп командування 1 АК ЗС РФ віддало наказ на знищення всієї партії зіпсованих боєприпасів шляхом підриву.

Також, згідно із даними розвідки, українська сторона надала інформацію представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність танків, артилерійських систем калібром понад 100-мм, самохідних артилерійських установок та 122-мм РСЗВ "Град" у районах Луганськ, Макіївка, Донецьк та Красноармійськ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування