Парубій вже підписав закон під Луценка-генпрокурора

Четвер, 12 травня 2016, 13:12

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій підписав закон, який дозволить призначити генпрокурором людину без юридичної освіти.

Про це свідчить статус документа на сайті Верховної Ради.

Тепер закон направлений на підпис президентові.

Як відомо, депутати проголосували за цей закон лише близько години тому.

У свою чергу депутат від БПП Сергій Лещенко повідомив УП, що разом з позафракційним Юрієм Левченком пішов реєструвати постанову про скасування цього голосування, що не дозволило б підписувати закон. Однак у секторі реєстрації депутатам заявили, що зламалася база і зник інтернет. За цей час Парубій підписав закон.

Раніше у парламент вже вносилося кілька законопроектів, які передбачали призначення генпрокурором людини без юридичної освіти, однак депутати його відхиляли. Після цього у Раді реєструвався новий закон на цю ж тему.

Перед голосуванням у четвер депутат Віктор Чумак зачитав норми регламенту про те, що після відхилення закону на тій же сесії не може бути внесений інший законопроект на таку ж тему. У зв'язку з цим він закликав спікера Парубія не ставити цей документ на голосування, оскільки це буде порушенням закону.

Парубій у свою чергу заявив, що його справа – лише модерувати і додав, що профільний комітет підтримав прийняття цього закону.

Очікується, що президент Петро Порошенко внесе кандидатуру лідера фракції БПП Юрія Луценка на посаду генпрокурора.

Олег Шанковський, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News