Луценко обіцяє захист Горбатюку і суд по Майдану вже восени

Четвер, 12 травня 2016, 19:21

Новопризначений генпрокурор Юрій Луценко заявляє, що буде захищати і підтримувати начальника Управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергія Горбатюка, який займається справою подій на Майдані у лютому 2014 року.

Про це він сказав в кулуарах Верховної Ради після свого призначення, передає кореспондент "Української правди".

"Я знаю його (Горбатюка – ред.) проблеми. Він наскільки добрий працівник, що не вміє вимагати благ, а вони потрібні його групі. Безумовно треба збільшити ресурсну підтримку, технічну, можливо і людську. Вимога одна: ретельно, щоб європейській суд не засумнівався в результативності завершити справу до початку осені", - сказав він.

"Ніхто і я в тому числі не забуде 18,19,20 лютого. Тому Горбатюка я буду захищати при одній умові: він має швидко передати справу до суду. Якщо у нього є якісь епізоди, які це стримують, значить виділити їх окремо і передавати те, що готове", - додав Луценко.

Луценко також заявив, що проведе зустрічі з усіма своїми заступниками.

"Я проведу з усіма заступниками співбесіди. Питання дуже прості, які справи ви маєте, в якому стані, коли збираєтеся передати їх до суду", - сказав він.

Як відомо, у четвер Верховна Рада 264 голосами дала згоду на призначення лідера фракції БПП Юрія Луценка генеральним прокурором.

Одразу в залі парламенту цю постанову підписав президент.

Роман Кравець, Олександр Шумілін, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування