Україна має виконати багато роботи в боротьбі з корупцією - єврокомісар

П'ятниця, 13 травня 2016, 08:41

Україні потрібна велика робота у боротьбі проти корупції, констатує єврокомісар з питань міграції, внутрішніх справ та громадянства Дімітріс Аврамопулос.

Про це він заявив під час свого візиту до Києва, повідомляє Представництво ЄС в Україні на своїй сторінці у Facebook.

"Важливо, аби Україна залишалася відданою ідеї продовження процесу реформ. Україні потрібна велика робота у боротьбі проти корупції, повна відданість реформам прокуратури і судової системи", - відзанчив він.

"Євросоюз, своєю чергою, залишатиметься відданим ідеї продовжувати підтримувати Україну протягом усього цього процесу", - наголосив єврокомісар.

Водночас він зауважив, що пропозиція щодо безвізового режиму від ЄС є визнанням успішних реформ України.

"Я дуже радий, що сьогодні міг особисто привітати Президента, а також українську владу і народ з усіма реформами, які вони провели у рамках діалогу з візової лібералізації та загалом у рамках відносин з Євросоюзом. Україна доклала неймовірних зусиль і вони принесли плоди", - підкреслив Аврамопулос.

Як повідомлялося, Єврокомісія 20 квітня оголосила про подання законодавчої пропозиції щодо візової лібералізації для України.

Процедура підготовки та розгляду документа в Європарламенті забирає не менше місяця. Після схвалення в ЄП він має бути затверджений Радою ЄС.

Виходячи з цього графіку, рішення набуде чинності лише влітку, орієнтовно - в липні.

"Європейська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування