Детективи НАБУ затримали трьох прокурорів-хабарників

П'ятниця, 13 травня 2016, 14:45

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) затримали трьох працівників органів прокуратури Тернопільської області за підозрою у хабарі у розмірі понад 300 тис. грн.

Про це повідомляє сайт НАБУ.

Двом із цих прокурорів – керівнику місцевої прокуратури та одному з керівників обласної – повідомлено про підозру та вже обрано щодо них запобіжні заходи. Одному - у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 507 тис. грн, іншому -  цілодобовий домашній арешт. 

Третього підозрюваного, який переховувався від слідства, було затримано у Тернополі згідно з ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі прокурорами САП внесено клопотання про обрання йому запобіжного заходу.

Таким чином, внаслідок спецоперації на Тернопільщині вже затримано чотирьох працівників органів прокуратури, двох керівників слідчих підрозділів Національної поліції та адвоката-посередника.

НАБУ нагадує, що наприкінці лютого 2016 року детективи Антикорупційного бюро спільно зі співробітниками СБУ та Національної поліції провели спецоперацію під час якої було здійснено близько 40 обшуків.

Процесуальні дії відбувалися в рамках розслідування факту вимагання неправомірної вигоди (хабара) у розмірі понад 300 тис. грн від жительки міста Тернополя за припинення порушеного проти неї кримінального провадження. На початку березня про підозру було повідомлено двом керівникам слідчих підрозділів Національної поліції Тернопільської області, одному з керівників місцевих органів прокуратури та адвокату.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...