Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українська прокуратура розпочала справу через затримання Умерова

П'ятниця, 13 травня 2016, 16:43
Українська прокуратура розпочала справу через затримання Умерова

Прокуратура АР Крим розпочала кримінальне провадження за фактом затримання в окупованому Криму заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Установлено, що 12 травня 2016 року озброєними співробітниками незаконного утвореного на території анексованого Російською Федерацією півострову Крим органу безпеки – підрозділу ФСБ РФ, на підставі рішень так званих судів, прийнятих за клопотанням "органів прокуратури в Криму", всупереч чинному законодавству України, затримано заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова, після чого проведено обшук у його будинку", – йдеться у повідомленні.

Прокуратура нагадала, що Умеров є патріотом України і завжди виступає проти окупації Криму, "у зв’язку з чим його звинувачують у вчиненні публічних закликів та дій, направлених на зміну територіальної цілісності Російської Федерації".

"Однак відповідно до Закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" територія півострову Крим є невід’ємною частиною території України. Дії Російської Федерації щодо його анексії не визнає жодна цивілізована країна світу, оскільки це є грубим порушенням норм міжнародного законодавства та  неприпустимим в цивілізованому світі", – додали у відомстві.

Як відомо, Умерова затримали у четвер в Криму як підозрюваного у справі про заклики до порушення територіальної цілісності Росії. Пізніше його відпустили під підписку про невиїзд.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування