У Сімферополі 4 кримських татар посадили у СІЗО

П'ятниця, 13 травня 2016, 18:08

В окупованому Росією Сімферополі заарештували на два місяці чотирьох кримських татар, яких затримали 12 травня в Бахчисараї.

Про це у п'ятницю на своїй сторінці у Facebook повідомив глава ЦВК Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедля.

"Завершилися судові процеси над кримськими татарами, заарештованими вчора після серії обшуків, проведених у м. Бахчисарай. Мамутов Енвер, батько сімох дітей, Абсеітов Зеврі, батько чотирьох дітей, Абільтаров Рустем, батько чотирьох дітей, і Меметов Ремзі, батько двох дітей, незважаючи на те, що Сімферопольське СІЗО переповнене, будуть перебувати під вартою до 11 липня", - написав він.

Водночас прес-служба так званої "прокуратури республіки Крим" повідомила про їх арешт.

"Прокуратура республіки Крим підтримала клопотання слідчого про обрання стосовно чотирьох членів бахчисарайської осередку "Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі" запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Суд задовольнив клопотання і виніс постанову про арешт затриманих терміном на два місяці, тобто до 11 липня", - сказано у повідомленні.

Зокрема, Мамутову інкримінується стаття "організація діяльності терористичної організації", Меметову, Абсеітову і Абільтарову – "участь в діяльності терористичної організації".

Як відомо, у четвер ФСБ затримала в окупованому Криму заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова.

Окупаційний прокурор Криму Наталія Поклонська заявила, що проти Умерова порушено кримінальну справу за статтею про сепаратизм.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування