Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Німеччині виступили проти участі РФ в Олімпіаді

Субота, 14 травня 2016, 03:08

Німецькі спортивні функціонери закликали відсторонити Росію від участі в літній Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро у зв'язку зі скандалом навколо застосування допінгу в російському спорті.

Про це пише DW.com.

"Це дуже серйозні звинувачення. Раз вже в Росії допінг застосовується настільки систематично, російській команді не варто було б їхати на літні ігри в Ріо", - заявив президент Німецької федерації легкої атлетики Клеменс Прокоп.

У свою чергу, голова правління Німецького олімпійського спортивного союзу Міхаель Феспер назвав скандальними повідомлення про те, що російські офіційні особи систематично маніпулювали пробами на допінг.

"Нові звинувачення на адресу Росії з приводу державних допінгових практик жахливі і є важким ударом для всього олімпійського руху. Всесвітнє антидопінгове агентство WADA має якомога швидше і найретельнішим чином їх розслідувати", - заявив він.

Веспер підкреслив, що якщо ці звинувачення підтвердяться, то це повинно мати відповідні наслідки.

"Важливо гарантувати рівні можливості для всіх спортсменів, особливо напередодні Олімпіади в Ріо", - вказав він.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що під час зимової Олімпіади в Сочі десятки російських спортсменів приймали допінг в рамках секретної державної програми. Міністр спорту РФ Віталій Мутко відкинув ці звинувачення, назвавши їх частиною інформаційної війни проти Росії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування