Порошенко: Першочергове завдання - повернення Донбасу

Субота, 14 травня 2016, 15:08
Порошенко: Першочергове завдання - повернення Донбасу

Президент Петро Порошенко назвав повернення територій тимчасово окупованого Донбасу під український суверенітет першочерговим завданням.

Про це глава держави заявив 14 травня у Краматорську (Донецька обл.) під час церемонії складання присяги новими патрульними поліцейськими Краматорська та Слов'янська.

"Крім того, щоб виконувати завдання, які стоять перед державою із  захисту суверенітету, територіальної цілісності і незалежності України, збільшувати боєздатність ЗСУ та силових підрозділів, першочерговим завданням є повернення Донбасу", - зазначив Порошенко. 

З цією метою, за словами Порошенка, було проведено нараду із формування значних коштів - як держбюджету, так і донорської допомоги країн-партнерів (500 млн. з боку Німеччини, 200 млн - Європейського банку реконструкції та розвитку, 200 млн - Європейського інвестиційного банку, коштів G7, ООН), та складання переліку  напрямків використання коштів допомоги, відновлення зруйнованого війною житлового фонду. 

"Першочергові напрямки - на відновлення зруйнованої інфраструктури Донбасу, у т.ч. об'єкти водо- та енергопостачання, мостів, де ми вже завершили фінансування проектних робіт і можемо представляти ці проекти нашим партнерам", - зазначив Порошенко.

"Повернення державного суверенітету над окупованими територіями Донбасу - ключовий  напрямок... Усі бачать, до чого призвела "русская весна" або "русский мир", і ми будемо робити усе можливе, щоб мирним шляхом відновити суверенітет", - додав він.  

"Готуємося до відновлення політичних процесів, але вони можуть відбутися лише тоді, коли на лінії зіткнення будуть стояти міжнародні озброєні місії ОБСЄ для гарантування 100% режиму припинення вогню, коли відведена важка техніка буде під охороною міжнародної поліцейської місії і контроль над неконтрольованою ділянкою україно-російського кордону перейде до озброєних поліцейських ОБСЄ та українських прикордонників", - заявив Порошенко.

При цьому він додав, що не виключає можливість проведення місцевих виборів на Донбасі у 2016 році при забезпеченні необхідних умов, пише Інтерфакс-Україна.

"Я не виключаю цього", - сказав він, відповідаючи на питання щодо можливих термінів проведення місцевих виборів на Донбасі.

"Наша з вами відповідальність - продемонструвати Донбасу, чим відрізняється життя на окупованих територіях, де панує злочинність, безлад, знущання над правами людей, і тут, на звільненій території - де має панувати закон  і порядок", - додав Порошенко, звертаючися до нових поліцейських. 

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування