Парубій підтримує рішення збільшити депутатам зарплату

Понеділок, 16 травня 2016, 10:57
Парубій підтримує рішення збільшити депутатам зарплату
Михайло Воскресенський, RIA News

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій підтримує рішення попереднього спікера Володимира Гройсмана підвищити депутатам заробітну плату з 6 109 гривень до 17 425 гривень і не має наміру його скасовувати.

Про це він сказав в інтерв'ю "Українським новинам".

"Скажу непопулярну річ: якби це не було останнім рішенням Володимира Борисовича Гройсмана, це було би першим рішенням Андрія Володимировича Парубія", – сказав спікер.

Парубій пояснив, що одним з головних застережень європейських експертів у боротьбі з корупцією є забезпечення чиновникам гідної зарплати паралельно з введенням каральних заходів, тому він вважає популізмом оголошення про боротьбу з корупцією при відсутності гідних зарплат для чиновників.

Крім цього Парубій пояснив, чому в парламент не виноситься законопроект про внесення змін до Конституції в частині зняття депутатської та обмеження суддівської недоторканості:

"Виносити в зал законопроект логіка є тоді, коли є гарантія його підтримки. Ми розпочали декілька конституційних процесів одночасно: по децентралізації, судовій реформі, і питанню зняття депутатської недоторканості. На зборах голів фракцій ми домовляємося, щоб в зал виносились ті законопроекти, які мають підтримку більшості", – зазначив спікер.

Парубій пояснив, що з приводу цього питання досі триває дискусія:

"Кожна фракція з цього приводу має своє бачення. Деякі хочуть разом з рішенням по депутатах і суддях відразу приймати закон про імпічмент президента, проти чого я постійно виступаю – це моя особиста думка, що цього робити не можна. Інші хочуть обмеження виключно депутатської недоторканості, ще інші – тільки суддям. Є також дискусії з приводу повного чи часткового зняття недоторканості", – зазначив він.

За словами Парубія, враховуючи попередні консультації, він бачить найбільше підстав для оптимізму по конституційних змінах у судовій реформі.

"Що стосується децентралізації, яка, на жаль, у великій мірі прив’язана до "мінських угод", і недоторканості, то вони будуть винесені тоді, коли я побачу підтримку цих законопроектів і якщо не гарантію, то принаймні високу імовірність, що вони матимуть шанс в залі набрати більшість", – вказує спікер.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...