Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Криму на суді майданівцю Коломійцю викликали медиків

Понеділок, 16 травня 2016, 13:26

В анексованому Росією Криму 16 травня почалося чергове судове засідання у справі українського активіста Євромайдану Андрія Коломійця.

Однак його довелося перервати через погане самопочуття підсудного, передають "Крим.Реалії" з посиланням на спостерігачів Полевого правозахисного центру.

"У ході засідання Коломієць повідомив, що його стан здоров'я погіршився, піднялася температура. На даний момент оголошено перерву, викликано швидку медичну допомогу, щоб оглянути Андрія Коломійця. Після його огляду суддя ухвалить рішення щодо продовження судового засідання", – повідомляють правозахисники.

Київський районний суд Сімферополя, підконтрольний Росії, 14 квітня продовжив термін утримання під вартою до 14 червня Андрію Коломійцю.

Його звинувачують у замаху на життя двох співробітників "Беркуту" під час подій на Майдані у Києву взимку 2014 року.

Андрій Коломієць – громадянин України, житель Київської області, 1993 року народження.

15 травня 2015 року був арештований у Кабардіно-Балкарії в Росії. Як стверджують у Кримській правозахисній групі, його арештували з порушенням процесуальних норм РФ.

Згодом Коломійця вивезли до Криму, з 13 серпня 2015 року він перебуває в СІЗО Сімферополя.

Коломієць заявляв правозахисникам, що до нього застосовувалися катування на Північному Кавказі одразу після затримання. Зокрема, за його словами, з нього намагалися вибити свідчення проти іншого вже засудженого майданівця Олександра Костенка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування