"Вбивство" адвоката в Одесі виявилося інсценуванням

Вівторок, 17 травня 2016, 01:15

Одеський правозахисник Олександр Погорілий, про "вбивство" якого повідомлялося раніше, виявився живим.

Про це повідомляє "Думська".

Про підготовку замаху на адвоката у зв'язку з його діяльністю спецслужби дізналися ще на початку березня, тоді ж почалася розробка плану затримання кілера і замовника. У поліції вирішили інсценувати загибель Погорілого.

Поширення інформації про загибель адвоката було частиною операції, проведеної співробітниками центрального апарату Нацполіціі України під особистим контролем Хатіі Деканоїдзе.

Як повідомили джерела в правоохоронних органах, співробітники СБУ затримали кілерів зі зброєю в руках. Також затриманий і посередник. Відомості про замовника вбивства з'являться найближчим часом.

Відомо, що він має тісні зв'язки в правоохоронних органах Одеської області - саме тому останні не тільки не залучалися до операції, але і не були поставлені про неї до відома. В результаті СБУшникам довелося мало не відганяти від місця подій слідчих і експертів, пише "Думська".

Погорілий публічно звинуватив чиновників і наближених до них кримінальних осіб у розкраданні землі в Затоці, махінаціях на виборах і шантажі естонського інвестора Марселя Віхманна. Юристи правового холдингу "Привелегия", який очолює Погорілий, проводили свої власні розслідування злочинної діяльності і ділилися цією інформацією як з правоохоронними органами, так і з журналістами.

Нагадаємо, увечері 15 травня з'явилася інформація про вбивство адвоката в Одесі.Як повідомляли в управлінні Нацполіції Одеської області, двоє зловмисників розстріляли автомобіль "Лексус" з автоматичної зброї і втекли  на автомобілі темного кольору.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...