Українець визнав себе винним у хакерстві в США

Вівторок, 17 травня 2016, 11:13

У США український хакер визнав себе винним в участі в міжнародній схемі з викрадення та використання інформації у торгівлі на фондовому ринку, що дозволило незаконно заробити 30 мільйонів доларів.

Про це повідомляє AP.

28-річному Вадиму Єрмоловичу загрожує 20 років ув'язнення. Його звинувачують у крадіжці особистих даних, комп'ютерному зламі.

Єрмолович був одним із кількох людей, яких заарештували у серпні 2015 року в США та Україні. Комісія з цінних паперів США також звинуватила їх і 23 інших осіб і компаній в США і Європі.

Як повідомляється, упродовж 2010-2015 років група злочинців могла отримати доступ до більш ніж 150 тисяч неопублікованих прес-релізів, які містили дані про прибутки компаній і мали бути опубліковані провідними агенціями в Нью Йорку та Сан Франциско.

Для доступу до інформації хакери використовували "phishing", практика, коли хакери надсилають електронного листа з посиланням, кликнувши на яке користувач дозволяє хакерам отримати доступ до його електронної скриньки.

За даними АР, до банди кіберзлочинців належали двоє українських хакерів, шестеро біржових маклерів (п'ятеро з яких - із США) та американський фахівець із нерухомості.

Оксана Коваленко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News