Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Працівники суду просять підвищити їм посадові оклади

Середа, 18 травня 2016, 02:34

Працівники Шевченківського районного суду Києва звернулися до керівництва країни з проханням у сприянні в розгляді і ухваленні парламентом проекту закону що передбачає суттєве підвищення оплати праці працівникам судової сфери.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Працівники апарату Шевченківського районного суду Києва звернулися до керівництва країни з проханням у сприянні в розгляді і ухваленні парламентом проекту закону №4180, яким вносяться зміни в окремі положення закону України "Про судоустрій і статус суддів", що передбачає суттєве підвищення оплати праці працівникам судової сфери.

Як зазначено у відкритому листі працівників Шевченківського суду, з 1 січня 2016 року працівникам судової сфери почали нараховувати посадові оклади в нових (підвищених) розмірах.

Проте, як зазначено в листі, разом з набуттям чинності закону України №889-VIII від 10 травня 2015 року "Про державну службу" набула чинності урядова постанова №292 від 6 квітня 2016 року, якою істотно скорочені посадові оклади працівників апаратів місцевих судів порівняно з посадовими окладами керівних працівників і фахівців місцевих судів.

Згідно з нею розмір окладу керівника апарату місцевого суду встановлений на рівні 4,824 тис. грн замість 7,250 тис. грн, заступник керівник апарат (5 група) - 3,963 тис. грн замість 5,800 тис. грн, головний фахівець (7 група) - 2,585 тис. грн замість 5,800 тис. грн, старший секретар суду, старший судовий розпорядник, секретар судового засідання (8 група) - 2,240 тис. грн замість 4,350 тис. грн, консультант, секретар суду, судовий розпорядник (9 група) - 1,723 тис. грн замість 4,350 тис. грн.

Таким чином оклад керівника апарату суду нижчий, ніж посадовий оклад, наприклад, помічника судді, оклад якого відповідно до постанови № 323 від 5 травня 2016 року становить 5,512 тис. грн. При цьому обсяг обов'язків, відповідальності і вимог до керівника апарату суду значно перевищує аналогічний обсяг іншого працівника суду, зокрема помічника судді", - зазначено в листі.

На думку авторів звернення, вказаний факт свідчить про несправедливу і дискримінаційну політику держави щодо права на гідну заробітну плату працівників апарату судів України, які в основному є державними службовцями, і заробітна плата яких є основним джерелом їх доходів.

Крім того, автори звернення просять вжити невідкладних заходів із закріплення законодавчих гарантій належної оплати праці працівників апарату суду шляхом повернення в дію ч.2 ст.147 закону "Про судоустрій і статус суддів" і врегулювати оплату праці працівників апарату місцевих судів постановою Кабміну №268 від 9 березня 2006 року замість постанови №292 від 6 квітня 2016 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування