Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пожежа в Канаді поширюється на нафтовидобувні райони

Середа, 18 травня 2016, 03:46

Пожежа в провінції Альберта в Канаді перекинувся на район, де розташовані підприємства з видобутку нафти.

Про це пише BBC.

Поширенню пожежі не змогли перешкодити зусилля з боку пожежних служб, які створили спеціальну буферну зону, що відокремлює нафтовидобувні промисли: в ній були вирубані дерева і знесені всі будівлі.

В результаті в Канаді різко впав видобуток нафти. За даними Рейтер, країна недолічується близько 1 млн барелів нафти в добу.

У компанії ARC Financial Corp, що інвестує в енергетичні компанії Канади, повідомили, що перебої з видобутком нафти триватимуть ще мінімум кілька тижнів. Пожежа поступово пересувається на північ штату і зупиняє роботу все більшого числа нафтовидобувних заводів.

Нафтові компанії почали евакуацію своїх робітників. За даними Франс прес, зараз евакуація йде з самого центру нафтових пісків.

Влада регіону повідомила про те, що із зони, на яку поширилася пожежа, вивезли приблизно 8 тисяч осіб.

Компанія Syncrude евакуювала більшу частину своїх робітників, на місцях видобутку залишився мінімальний штат в 100 осіб.

Нафтова компанія Suncor Energy заявила про припинення базових операцій з видобутку нафти.

Пожежа також загрожувала нафтосховищу компанії Enbridge, розташованому на південь від евакуйованого міста Форт Мак-Мюррей. Вогонь зараз знаходиться приблизно в 1 км від сховища. Повідомляється при цьому, що пожежники змогли взяти його під контроль завдяки сприятливому напрямку вітру. Проте, компанія повідомила про перебої з роботою трубопроводів.

У понеділок канадська влада повідомила, що неконтрольованим вогнем охоплені 285 тисяч гектарів. Пожежа поширюється зі швидкістю 30-40 метрів за хвилину.

Близько 90 тисяч жителів Форту Мак-Мюррей були евакуйовані два тижні тому. Поки не ясно, коли вони зможуть повернутися додому. Вогонь вже знищив близько 15% будівель в місті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування