Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Парубій пояснив, навіщо перейменували пункти в окупованому Криму

Середа, 18 травня 2016, 08:57
Парубій пояснив, навіщо перейменували пункти в окупованому Криму

Глава Верховної Ради Андрій Парубій вважає перейменування парламентом населених пунктів в включеному Росією Криму в рамках закону про декомунізацію даниною пам'яті кримським татарам.

Про це йдеться в його зверненні з приводу Дня пам'яті жертв депортації і боротьби за права кримськотатарського народу, передають Українські Новини.

"Сьогодні виповнюється 72 роки з дня введення в дію злочинного наказу Сталіна про виселення всього кримськотатарського народу, що вже визнано геноцидом мирного населення. Тільки незалежна Україна дала можливість кримським татарам повернутися на рідну землю, звідки були вигнані їх прадіди, діди і батьки, і вільно жити без страху арештів і переслідувань", - написав Парубій.

Спікер Ради вважає, що перейменування населених пунктів до Криму - це відновлення історичної справедливості.

"Нещодавно ми відновили історичну справедливість - населеним пунктам Криму повернуті кримськотатарські назви. Це данина пам'яті кримським татарам, яких в минулому знищував сталінський режим, а сьогодні - путінський. Упевнений, кримські міста і села будуть звільнені вже під новими назвами", - заявив він.

Також він вважає справедливою і символічною перемогу співачки Джамали, сім'я якої постраждала від депортації, в міжнародному конкурсі естрадної пісні "Євробачення".

Як повідомлялося, Верховна Рада перейменувала 75 населених пунктів і районів у включеному Росією Криму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...