Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокат заявляє, що Янукович не змінював громадянства

Середа, 18 травня 2016, 11:25
Адвокат заявляє, що Янукович не змінював громадянства

Колишній президент Віктор Янукович не змінював громадянства України на російське, але статус його перебування у Росії невідомий.

Про це в ході прес-конференції у середу заявив адвокат Януковича Віталій Сердюк.

"Громадянства Віктор Янукович не змінював. Всі чутки щодо зміни його громадянства не відповідають дійсності", - зазначив він.

Водночас адвокат беркутівців Олександр Горошинський повідомив, що разом із Сердюком 11 квітня взяв письмові пояснення Януковича у справі Майдану у Москві.

Ці пояснення надані Святошинському районному суду та передані прокурору Сергію Горбатюку.

Водночас адвокати не змогли пояснити статус перебування Януковича у Росії.

"Зараз Янукович знаходиться на території РФ на офіційних підставах, передбачених законодавством України. Зараз у мене немає документа, який підтверджує статус перебування", - зазначив Сердюк.

"Проте за інформацією, яка в мене є, він перебуває на передбачених російським законодавством підставах", - додав Сердюк.

На запитання, чи може Янукович приїхати в Україну за умови надання йому гарантій безпеки з боку держави, Сердюк заявив:

"Висновок лише один - що наявна загроза. Якби ви чи я були на місці Януковича під час вирішення питань, що робити - приїхати до України для надання свідчень в суді, або для надання свідчень слідчому з урахуванням, що ці справи не розслідуються жодним чином. З урахуванням цього, з урахуванням що лунають заклики вбити Януковича, останній приклад - це депутат Ємець в одному з інтерв'ю вжив заклик до спецслужб України розстріляти Януковича. Коли державні службовці постійно наголошують на цьому, коли не вчиняються жодні дії - казати про якісь забезпечення заходів безпеки на території України є неможливо", - сказав Сердюк.

Він також заявив, що Янукович готовий надавати свої пояснення скайп-зв'язком, однак в цьому незацікавлені представники генеральної прокуратури.

Він також зазначив, що слідство щодо Януковича призупинено і жодних доказів вини екс-президента у слідчих органів немає.

Адвокати додали, що у поясненнях Янукович вказав, що не надавав команди на розстріл людей.

Роман Кравець, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування