У школах Криму пригрозили покаранням за прогул занять 18 травня

Середа, 18 травня 2016, 11:43

В окупованому Криму колабораційна влада розіслала напередодні Дня пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу по освітніх установах вказівки простежити за відвідуванням учнів.

Про це 18 травня повідомляє сайт "15 минут".

У листах, відправлених директорам шкіл, зазначено, що до 9.00 в середу, 18 травня, вони повинні електронною поштою відправити "дані про кількість і причини відсутності учнів".

"... В тому числі окремо по дітях кримськотатарської національності", – уточнюється в документі.

Як повідомлялося, Меджліс кримськотатарського народу закликав 18 травня не виходити на роботу і навчання, а вшанувати пам'ять загиблих під час сталінської депортації.

При цьому російські окупанти в Криму повсюдно заборонили проведення масових жалобних заходів пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу, що планувалися регіональними меджлісами на 18 травня 2016 року.

У свою чергу окупанти докладають усіх зусиль для того, щоб змусити кримських татар брати участь лише в формальних заходах, що проводяться спільно з колаборантами, зазначає видання.

Як відомо, останнім часом на території анексованого Росією півострова Крим погіршилася ситуація з дотриманням прав людини. Посилилися гоніння кримських татар. За надуманими звинуваченнями була заборонена діяльність Меджлісу кримських татар.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування