Одеський суд конфіскував турецьку риболовецьку шхуну

Середа, 18 травня 2016, 12:13

У вівторок в Одесі Апеляційний суд виніс остаточне рішення про конфіскацію турецької рибопромислової шхуни ZOR та близько 15 кілометрів сіток, як знаряддя лову, на користь держави.

Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби.

При цьому в описі до двох відеороликів, доданих до цього повідомлення, йдеться, що на борту було п'ять, а не 15 кілометрів сіток.

"Шхуна назавжди залишається в Україні, а капітану судна ще й доведеться відшкодувати витрати  у розмірі 455 тисяч гривень, пов’язані з затриманням та конвоюванням шхуни", – йдеться у повідомленні.

Як відомо, 22 березня корабель Морської охорони "Поділля" Одеського загону морської охорони у виключній морській економічній зоні України виявив турецьку рибальську шхуну ZOR. Вона перебувала у районі зосередження камбали-калкан, що йшла на нерест з потеплінням водних мас. Шхуну прикордонники затримали за підозрою у незаконній риболовлі та відконвоювали в порт Одеси.

Крім того, цю саму шхуну, але під керуванням іншого капітана, морські прикордонники вже затримували у 2015 році. Тоді, після розгляду апеляції турецької сторони, судно було повернено власнику.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News