Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Розстріл Євромайдану: ГПУ ідентифікувала ще двох "беркутівців"

Четвер, 19 травня 2016, 14:48
Розстріл Євромайдану: ГПУ ідентифікувала ще двох беркутівців
Скриншот YouTube

Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури ідентифікувало ще двох "беркутівців", які розстрілювали активістів Майдану 20 лютого 2014 року на Інститутській.

Про це в четвер у перерві судового засідання у справі екс-беркутівців журналістам повідомив прокурор Генпрокуратури Роман Псюк, передає ЛІГА.net.

"Станом на лютий цього року, коли підписувався обвинувальний акт, кілька бійців були встановлені. На даний час ми встановили особи ще двох бійців – з об'єктивних причин вони не встигли увійти в обвинувальний акт. Вони оголошені в розшук", - сказав він , додавши, що мова йде про співробітників спецроти "Беркут".

За даними Генпрокуратури, на сьогоднішній день в розшуку перебувають понад 20 екс-"беркутівців".

Що стосується фактів загибелі в ході протистоянь 20 лютого 2014 року трьох правоохоронців, то, за словами Псюка, підозри за цим фактом слідчим органом поки нікому не пред'явлені.

"Проводяться заходи щодо встановлення осіб, які вели вогонь в напрямку представників правоохоронних органів", – додав прокурор.

Напередодні в ГПУ уточнили, що в розстрілах учасників Майдану брали участь 23 екс-співробітника спеціальної роти "Беркут".

П'ятьох колишніх "беркутівців" підозрюють у вбивствах 48 учасників Майдану і пораненні ще 80.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування