Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Брідлав закликав посилити розвідку у відповідь на загрози з боку РФ

Понеділок, 2 травня 2016, 01:33

США застосовують недостатньо засобів розвідки, враховуючи загрози з боку Росії.

Про це генерал ВПС США, командувач Європейського командування збройних сил США і Верховного головнокомандування Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі Філіп Брідлав заявив в інтерв’ю The Wall Street Journal.

Брідлав вважає, що Штати "потребують залучення більших ресурсів технічної розвідки проти РФ", у тому числі супутників-шпигунів, щоб стежити як за передислокацією військ, так і активністю таборів підготовки терористів, сфокусувавшись на загрозах з боку РФ.

"Ми бачимо, що Росія не прийняла пропозиції партнерства та обрала шлях войовничості", - заявив він.

Видання називає генерала Брідлава одним із головних архітекторів відповіді США на російську агресію в Європі. За його командування були застосовані заходи зі зміцнення східноєвропейських країн з розгортанням певної кількості американських військ, а також зусилля щодо збільшення кількості військових НАТО – до 4 тисяч на східному фланзі альянсу.

Як повідомлялось, Брідлав ближчим часом завершує роботу на цих посадах, його має замінити генерал армії США Кертіс Скапарротті.

Нещодавно Скапарротті на слуханні в комітеті у справах силових структур Сенату США виступив за надання Україні летальних озброєнь, зокрема, протитанкових ракетних комплексів Javelin.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування