Перший за 50 років круїзний лайнер вирушив зі США на Кубу

Понеділок, 2 травня 2016, 02:10

З Майамі на Кубу відправився перший за півстоліття круїзний лайнер.

Про це пише Miami Herald.

З порту Майамі в неділю, 1 травня, вперше за останні 50 років відплив убік Куби круїзний лайнер. На борту лайнера Adonia компанії-оператора Carnival Corp. - 600 пасажирів. За словами гендиректора Carnival Corp. Арнольда Дональда, можливість зробити такий круїз стала для компанії "великою честю". Подія стала можливою на тлі відновлення відносин між двома країнами.

Очікується, що Adonia прибуде в порт Гавани в понеділок вранці за місцевим часом. Поки лайнер буде знаходитися в дорозі, пасажирам запропонують познайомитися з кубинської історією, її культурою і звичаями, представиться можливість взяти уроки з вивчення розмовної іспанської мови. Також пасажирам покажуть кубинські фільми і запропонують страви кубинської кухні.

У той же час, як пише видання, історичний рейс ледь не був зірваний. На Кубі діяла заборона на пересування по морю тих мандрівників, хто народився на острові. І спочатку Carnival заявила, що не братиме на борт американців, що народилися на Кубі, поки не буде скасовано цю заборону. У підсумку, трохи більше тижня тому, кубинськп влада скасувала заборону.

Відносини між США і Кубою почали відновлюватися після 50-річної перерви в грудні 2014 року. Відтоді країни вже відновили дипломатичні відносини, відкривши посольство США на Кубі і посольство Куби в США. У березні цього року на Кубі побував президент США Барак Обама.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News