Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Обама розпочав історичний візит на Кубу

Понеділок, 21 березня 2016, 02:05
Барак Обама беседует с туристами и кубинцами около собора в Гаване. Фото: AFP
Барак Обама спілкується з туристами і кубинцями біля собору в Гавані. Фото: AFP

Барак Обама приземлився на Кубі, закінчивши більш ніж півстолітній період відчуженості і демонструючи свій основний принцип зовнішньої політики зі зближення з ворогами США.

Про це повідомляє телеканал CNN.

"Обама вийшов з президентського літака з парасолею, оскільки в цей час на злітній смузі йшов дощ", - зазначає телеканал.

У відеосюжеті CNN видно, що Барак Обама прибув на Кубу разом із сім'єю.

На своєму твітер-акаунті американський президент написав привітання іспанською та зазначив, що з нетерпінням чекає зустрічі з кубинським народом.

Першим пунктом програми перебування американського президента в кубинській столиці запланована його зустріч з персоналом Посольства США в Гавані, яке нещодавно відновило свою роботу, зазначає телеканал.

Остаточні висновки щодо політики Обами відносно Куби ще не зроблено. Однак режим в Гавані продемонстрував зрушення у сфері поліпшення ситуації з правами людини і лібералізації економіки. Обама на цьому тижні відзначав, що Конгрес навряд чи відновить торгівельне ембарго, поки він не піде з посту президента у січні 2017 року.

"Для нас важливо зблизитися безпосередньо з кубинським народом і мати можливість говорити відверто і твердо з кубинським урядом", - сказав Обама в інтерв'ю телеканалу.

"Ми будемо мати більше впливу і більше можливостей захистити цінності, про які дбаємо, коли насправді будемо говорити з ними", - додав він.

Водночас, як пише dw.com, за кілька годин до прибуття американського політика у столиці країни затримали десятки дисидентів, які вийшли на демонстрацію.

Затримання дисидентів, які вийшли на демонстрацію в день прибуття президента США
Затримання дисидентів, які вийшли на демонстрацію в день прибуття президента США

Президентська поїздка в Гавану є кульмінацією трирічних зусиль з відновлення зв'язків з островом. Протягом багатьох десятиліть, острів вважався ворогом часів холодної війни.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування