У Лаврова чекають вибачень від Euronews за матеріал про депортацію

П'ятниця, 20 травня 2016, 10:11

Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова звинуватила телеканал Euronews у викривленні фактів щодо теми депортації кримських татар.

"Чекаємо офіційних вибачень від телеканалу Euronews", - написала вона у своєму Facebook.

За її словами, у матеріалі про річницю депортації кримських татар і пам'ятні заходи в Києві в російськомовній версії говориться, що з 18 по 20 травня 1944 року із Криму депортували понад 200 тисяч кримських татар, а в англомовній версії – що понад 2 мільйони людей.

"І це не друкарська помилка, не випадково приписаний зайвий нулик – два мільйони в англомовному тексті написано буквами", – заявила Захарова.

"Там також написано, що в "окупованому Криму", зокрема в Бахчисараї, заборонено пам'ятні заходи, приурочені до річниці депортації. Давайте називати речі своїми іменами. Це не подвійні стандарти в подачі інформації на різні аудиторії, не ангажованість. Це брехня", – обурилася російська чиновниця.

При цьому вона процитувала російські ЗМІ про те, що 18 травня в Криму пройшли "жалобні заходи, пов'язані з річницею депортації кримських татар і інших народів за межі півострова".

"З "дезінформації" РИА Новости дозволили собі небагато – на сайті замість "72-ї річниці" написали "71-ша". Але в стрічці новин "інформаційна машина" була точна – 72 річниця", – зазначила Захарова.

18 травня в Україні вшановували жертв депортації кримських татар, жорстоко влаштованої радянською владою у травні 1944 року. Водночас, в анексованому Росією два роки тому Криму можна було долучитися лише до пам’ятних заходів влади, а кримським татарам їхні акції провести не дозволили.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News